top of page

Kvalitetstid med de bedste i Valencia

Afslappet, tilbagelænet, autentisk og uden turistfælder .......I Valencia er paella en livsfilosofi. Når man sidder med sine sønner om en stor stegepande, hvor den gyldne ris og de friske lokale råvarer koger over ildens glød i Jardin Del Turia, forstår man hvorfor.


Jardin Del Turia, der strækker sig 9 km. gennem byen, er Spaniens største park; anlagt i et udtørret flodleje som en lang grøn slange.

Franco – ikke en diktator, man havde lyst til at komme på tværs af – ville anlægge en motorvej i flodlejet, men Valencianerne fandt deres indre tyrefægtere frem og insisterede på en park i stedet for. Og sådan blev det. Parken er ikke anlagt for turister med ”sweet-spots” og kønne udsigter. Den er designet som have og uderum for de lokale, og præcis sådan bliver den brugt.


Valencia er uspoleret og u-turistet. Ingen pakkerejser, ingen fly direkte fra København, ingen betonklodser af hoteller langs kysten. Men strålende sol, høj blå himmel, blomstrende appelsintræer og brede gyldne strande: Det hele uden turistfælder og hovedpinefremkaldende souvenirkiosker. Så længe det varer.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page